Can Am Spyder Forum banner
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a 2013 Spyder RT-S SE5, and I was trying to locate a leak in my ACS (rear air suspension) and think I may have caused another problem. Before I started, the problem was that the rear suspension didn't hold air for more than a few hours, and the ride control switch did not do anything to the suspension (it does appear to be working, as in I don't get the 'manual' displayed). I manually had to air up the suspension before each ride. I checked fuses and relays, to no avail. So, I took all of the body parts off in order to get to the ACS components and test them out. Using some soapy water, I did locate leaks on the air bag and the check valve connected to the compressor. But, since the system wasn't working by using the ride control switch, I thought I would test the compressor to see if it was working. I connected it directly to the battery, per the maintenance instructions, and it runs. However, it doesn't put out any air. So, I guess I need to replace that part. Now, the really irritating part is this: now, when I start the bike up and put it in gear, on the test stand, the ACS solenoid is releasing air every 3 seconds, emptying the suspension in a couple of minutes. It definitely wasn't doing this before! Could this possibly be due to the fact that the read cargo module is remove so that nothing is plugged in there, including the seat? Or does it look like I screwed something else up somewhere?

Any help you can provide would be greatly appreciated? Please feel free to ask for clarification on anything I might have missed.
 
1 - 1 of 1 Posts
Top